Airco en verwarming

Airconditioning is naast het brengen van verkoeling, ook uitermate geschikt voor het verwarmen van een ruimte. Dit gebeurt op een zeer efficiënte manier. Uw ruimte is op deze manier tegen lage kosten, heerlijk warm.

De koelcyclus wordt omgekeerd: aan de buitenlucht onttrokken warmte wordt op hoger temperatuur niveau gebracht aan de lucht binnen afgegeven. Dit is een zeer efficiënt proces warmte uit buitenlucht is immers gratis. Zelfs bij een buitentemperatuur van -10°C kan de warmtepomp nog warmte uit de buitenlucht halen. De warmtepomp is ideaal voor individuele ruimtes die u (snel) wilt verwarmen. U hoeft dan niet meer de gehele cv installatie op te stoken om een ruimte op temperatuur te brengen.

Flinke besparing
Zo bespaart u flink op uw energierekening. Ook kunt u op plaatsen waar niet direct aardgas beschikbaar is het hele jaar door een comfortabel klimaat realiseren, bijvoorbeeld een vakantiehuisje of stacaravan.

De werking
Als het koelprincipe wordt omgekeerd dan zal de warmte ontrokken worden aan de buitenlucht. Door het feit dat de warmtewisselaar veel kouder wordt dan de buitentemperatuur (tot -10ºC), nog steeds “warmte” aan de buitenlucht onttrokken worden. Het resultaat is een aangenaam warme luchtstroom binnen.